Close Menu

Zonnebank Voor Thuis

Wil jij de voordelen van een zonnebank thuis ook ervaren? Voor regelmatige zonners kan een bezoek aan de zonnestudio behoorlijk in de papieren lopen. Een zonnebank voor thuis is op de lange termijn vaak een goede investering. Daarbij is je eigen zonnebank op ieder moment te gebruiken, zonder wachttijden. Wilt u een zonnebank voor thuis kopen? Bekijk ons assortiment hier onder:

Zonnebank in huis of naar de zonnestudio?

Als men twijfelt over een zonnebank thuis of niet, gaat het meestal om het kostenplaatje. Wat kost een zonnebank thuis en is dat de investering waard? Dat ligt er helemaal aan hoe vaak de zonnebank of zonnehemel gebruikt zal worden. Gemiddeld gaan de zonnebanklampen in een thuiszonnebank ongeveer 5 jaar mee. Reken eerst eens uit hoeveel geld je in die 5 jaar kwijt bent aan de zonnestudio. 

Rekenvoorbeeld voor iemand die elke 3 weken de zonnestudio bezoekt: 
17 keer per jaar x 10 euro x 5 jaar = € 850,- aan zonnebankkosten. 
Zo wegen de kosten dus ongeveer op tegen deze thuiszonnebank voor € 835,-
Je gebruikt de zonnebank thuis met meerdere personen, waardoor het opeens een aantrekkelijke investering wordt. 
 

Wat kost een zonnebank thuis?

De kosten van een zonnebank voor thuis bestaan uit drie factoren. Allereerst het aanschaffen van de zonnebank. U kunt een zonnebank kopen in diverse prijsklassen. Reken op minimaal 800 euro. Daarnaast gebruikt een zonnebank natuurlijk stroom en dat kost geld. Men schat het stroomverbruik van een thuiszonnebank vaak te hoog in. Per zonnebanksessie betaalt u ongeveer 28 cent. Tot slot is de gemiddelde levensduur van de zonnebanklampen 5 jaar. Daarna dient u de zonnebanklampen te vervangen

Welke zonnebank moet ik kopen?

Er zijn diverse modellen geschikt voor thuisgebruik. Wat de beste keuze is ligt helemaal aan uw eisen, wensen en budget. De meeste mensen kiezen voor een zonnehemel. Een zonnehemel is relatief goedkoop en makkelijk op te bergen. De Hapro Jade en Beauty Sun modellen zijn horizontaal kantelbaar. Heeft u minder plek beschikbaar kies dan voor de Hapro Topaz of Hapro Innergize, deze nemen nog minder ruimte in beslag. Met iets meer budget en ruimte kunt u denken aan een zonnebank. Deze hebben zonnebanklampen aan zowel boven- als onderzijde. De Beauty Sun Sundream biedt de luxe van een zonnestudio, maar dan thuis.