Close Menu

Zonnebanklampen Tegen Acne

Werkt de zonnebank tegen acne als medische toepassing? Is een vraag die wij regelmatig ontvangen. En het antwoord hierop is ja. Acne is een van de huidaandoeningen waarbij een bezoek aan de zonnebank juist wel aan te raden is. Zo helpt een bezoek aan de zonnebank de acne te verminderen en maakt de huid egaler. Echter helpt niet elk type zonnebanklamp tegen de bestrijding van acne. Wij geven u graag meer informatie over zonnebank gebruik en zonnebanklampen tegen acne. Bekijk hieronder ons assortiment met zonnebanklampen tegen acne:

Wat is acne?

Acne is een van de bekendste huidaandoeningen in Nederland. Acne is een ophoping van talg, bacteriën en vetzuren die een ontsteking in de huid veroorzaken. Hierdoor ontstaan er rode bultjes, puisten en onderhuidse ontstekingen. Acne komt bij 85% van de mensen op jonge leeftijd voor. Na de tienerjaren neemt dit aantal sterk af en kampt ongeveer 7% van de mensen nog met acne. Vrouwen hebben hier over het algemeen meer en langer last van. Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst.  Acne komt in verschillende verschijningsvormen voor:

  • mee-eters;
  • rode bultjes;
  • puistjes;
  • onderhuidse ontstekingen.

Ook de klachten kunnen per persoon verschillen. Zo kan de een last hebben van ernstige acne en iemand anders nauwelijks last hebben. Mensen die genezen zijn van acne, kunnen hier jaren later nog steeds de gevolgen van zien. Zo laat acne littekens na, die jaren later nog steeds zichtbaar zijn.

Effect van zonnebanklampen op acne

Uit onderzoek blijkt dat de zonnebank acne aanzienlijk helpt verminderen. Zo heeft de zonnebank een positieve invloed op onzuiverheden van de huid. Door de warmte van de zonnebank droogt de huid uit, waardoor de oneffenheden verdwijnen. Door de stralingen die uit de zonnebanklampen komen, kan de ontsteking bij acne verminderen waardoor de acne verbetert. In sommige gevallen verdwijnt de acne zelfs.  Maar zoals bij elk zonnebank bezoek geldt, of u nu acne heeft of niet, laat u goed voorlichten door een deskundige. Ga niet zonder de benodigde informatie onder de zonnebank. Dit kan in sommige gevallen uw acne namelijk verergeren. Bezoek uw arts of dermatoloog als u wilt weten of u met uw huid onder de zonnebank kan.

Onder de zonnebank met acne? Zon met mate!

Als u met acne onder de zonnebank gaat is het van belang dat u van te voren uw arts of dermatoloog gesproken heeft. Zij geven in eerste instantie aan of het in uw situatie verstandig is om onder de zonnebank met acne te gaan. Daarnaast kunt u samen met uw dermatoloog of arts een zonschema maken, zodat u verantwoord gebruik maakt van de zonnebank. Wij raden aan om wekelijks één keer een bezoek te brengen aan de zonnebank als u last heeft van acne. De duur hangt af van uw huidtype en de ernst van de acne. Ons advies: ga nooit langer dan 30 minuten onder de zonnebank. Begin rustig met 10 minuten onder de zonnebanklampen en bouw dit langzaam op. Tenzij uw dermatoloog of arts anders adviseert.

Ervaringen zonnebank tegen acne

Bent u nieuwsgierig geworden naar de effecten van de zonnebank en acne? Er zijn verschillende ervaringen van mensen die met acne onder de zonnebank gingen. Zo ervaren veel mensen verbetering van acne onder de zonnebank. De huid herstelt zich en de puistjes, rode huid en ontstekingen verminderen en ook de bacteriën worden door de zonnebanklampen gedood. Ook neemt de pijn aan de huid af door de zonnebank. Dit geldt natuurlijk niet na één keer onder de zonnebank. Verwacht dan ook niet dat er meteen verbetering is na de eerste keer. Zoals met alles kost genezing veel tijd. Gun de huid daarom ook de tijd en rust om zich te herstellen. Ga ook niet meerdere keren per week of langer onder de zonnebank om verbetering ‘af te dwingen’. Dit verergert de acne in het ergste geval alleen maar. Daarnaast kunnen zonnebanklampen ook verbetering geven aan de littekens die veroorzaakt worden door acne. Let wel, dit zijn positieve bijwerkingen van de zonnebank en acne. Helaas is het resultaat van de zonnebank op acne niet voor iedereen positief. Ga langs uw huisarts of dermatoloog om gebruik van de zonnebank met acne te bespreken.

Zijn er ook bijwerkingen?

Zoals eerder genoemd kan een bezoek aan de zonnebank niet voor iedereen goed uitpakken. Helaas is een bezoek aan de zonnebank met acne daarom niet geheel zonder bijwerkingen. Zo kan de zonnebank de huid dusdanig uitdrogen dat de acne niet verdwijnt, maar juist verergert. In een aantal gevallen ervaren mensen dat de acne klachten verminderen na een bezoek aan de zonnebank. Maar er zijn ook gevallen dat de acne juist twee keer zo hard terugkwam. Daarnaast kunnen zonnebanklampen ervoor zorgen dat de bovenste laag van de huid dikker wordt. Hierdoor ontstaan juist mee-eters. Dan rest de vraag of het wel verstandig is om onder de zonnebank te gaan met acne? In de meeste gevallen verhelpt de zonnebank acne. Dus de zonnebank vermijden vanwege acne hoeft zeker niet. Vraag uw huisarts of dermatoloog naar de bijwerkingen die voor u gelden mocht u een bezoek willen brengen aan de zonnebank met acne. 

Zonnebanklampen die acne behandelen

Gaat u met acne onder de zonnebank of heeft u een eigen zonnebank? Zorg er dan wel voor dat u onder de juiste zonnebanklampen ligt die geschikt zijn voor de behandeling van acne. De verkeerde zonnebanklamp kan er namelijk voor zorgen dat een zonnebank bezoek geen effect heeft op uw acne of in het ergste geval uw acne juist verergert. Zo moet een zonnebanklamp die acne behandelt een lage of helemaal geen UV gehalte hebben. De UV straling, zoals net genoemd, maakt de huid dikker en veroorzaakt juist mee-eters. Ook collageenlampen hebben een positieve werking op de bestrijding tegen acne. Wij beschikken over lampen met een laag UV-gehalte en collageenlampen. Weet u niet welke zonnebanklampen acne het best kan behandelen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.