Close Menu

Zonnebanklampen Tegen Eczeem

Eczeem en zonnebank. Dat lijkt misschien geen goede combinatie, maar niets is minder waar.  De zonnebank heeft vaak juist een positief effect op eczeem. In enkele gevallen vermindert de eczeem zelfs door gebruik te maken van de zonnebank. Dit uiteraard mits de juiste zonnebanklampen gebruikt worden. Wij geven u graag meer informatie over zonnebankgebruik en zonnebanklampen met eczeem. Bekijk hieronder ons assortiment met zonnebanklampen tegen Eczeem.

Wat is eczeem?

Eczeem is een van de veelvoorkomende huidontstekingen. Mensen met eczeem hebben vaak last van een rode, schrale pijnlijke huid. De huid kan in sommige gevallen zelfs gezwollen of schilferig worden. Eczeem is een chronische huidaandoening, die ervoor zorgen dat de huid rood en droog wordt. Vaak gaat dit gepaard met extreme jeuk. Krabben wordt ten strengste afgeraden, omdat dit de eczeem alleen maar verergert. Vooral veel kinderen hebben last van eczeem, zo’n 85% van de kinderen heeft hier last van. Bij de volwassenen is dit percentage vele malen lager, namelijk  6%. Bij meisjes komt eczeem vaker voor dan bij jongens. Artsen zijn er tot op heden nog niet uit wat eczeem veroorzaakt. Externe factoren, zoals zeep, wasmiddel of kleding, zouden in een aantal gevallen eczeem kunnen veroorzaken.

Eczeem en zonnebank

Heb je last van eczeem? Breng dan eens een bezoek aan de zonnebank. Eczeem en zonnebank werkt in een aantal gevallen als medische toepassing. De zonnebank kan namelijk de eczeemklachten verminderen of zelfs verhelpen. Belangrijk is wel om eerst langs je huisarts of dermatoloog te gaan. Zij bepalen namelijk of jouw huid geschikt is om onder de zonnebank te gaan. Ga nooit op eigen initiatief onder de zonnebank. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de eczeem in het ergste geval verergert. Daarnaast went je huid door de zonnebank alvast aan de zon, omdat de zonnebank je overgevoelige huid rust geeft. Dit zorgt er voor dat de huid al een beschermende laag heeft opgebouwd tegen de zon.

Helpt de zonnebank tegen eczeem?

Heeft u toestemming gekregen van de dokter of dermatoloog om onder de zonnebank met eczeem te gaan, dan kunt u van een aantal voordelen profiteren. Bedenk wel, dat elk lichaam anders is en dat uw huid misschien wel anders reageert op de zonnebank dan u zou denken. Mensen met eczeem die onder de zonnebank gaan kunnen vermindering van hun eczeem ervaren. In een aantal gevallen verdwijnt de eczeem zelfs geheel door gebruik van de zonnebank. Krijgt u na de zonnebank klachten aan uw huid of verergert de eczeem? Stop dan onmiddellijk met gebruik te maken van de zonnebank en breng een bezoek aan de huisarts of uw dermatoloog. Indien u twijfels heeft over het gebruik maken van de zonnebank met eczeem, neem dan contact op met uw huisarts of dermatoloog. Bespreek of het met uw huidtype verstandig is om gebruik te maken van de zonnebank.

Zonnebankschema tegen eczeem

Zoals hierboven al gezegd heeft de zonnebank een positief effect op de behandeling van eczeem. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de zonnebank en heeft u de huisarts of dermatoloog gesproken? Dan hebben zij u (waarschijnlijk) een zonneschema meegegeven. Zo niet, bespreek dan samen de duur en hoeveelheid af van de zonnebank bezoeken. Want, hoewel de zonnebank eczeem kan verbeteren, moet u niet overmatig gebruik maken van de zonnebank. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u de huid alleen maar beschadigt in plaats van verzorgt. Mocht u onder de zonnebank gaan, bespreek dan met een deskundige af hoelang en hoe vaak u hier gebruik van mag maken. Zelf raden wij aan om met een huidziekte te beginnen met 1 keer per week 10 minuten. Vervolgens kunt u dit langzaam opbouwen tot 1 keer per week maximaal 30 minuten. Ga niet vaker om het genezingsproces te versnellen. Dit werkt averechts en kan uw klachten alleen maar verergeren.

Wat zijn de risico’s

Helaas zitten er ook risico’s verbonden aan een zonnebank bezoek met eczeem. Elke huidtype is verschillend en zal anders reageren op de zonnebank. Zo zijn er enkele gevallen waarin een bezoek aan de zonnebank met eczeem geen verschil zal geven of juist kan verergeren. Ga vooral nooit op eigen initiatief naar de zonnebank met eczeem zonder advies van een deskundigen. Dit kan voor serieuze klachten zorgen en brengt wellicht blijvende schade toe op de huid. Ga direct naar de huisarts of dermatoloog als een bezoek aan de zonnebank schade heeft veroorzaakt aan uw huid. 

Kies de juiste zonnebanklampen tegen eczeem

Denkt u erover om onder de zonnebank met eczeem te gaan, maar weet u niet welke zonnebanklampen eczeem het best behandelen? Wij hebben een selectie zonnebanklampen die gebruikt worden als medische toepassing, en dus ook bij de behandeling van eczeem gebruikt kunnen worden. Voor de behandeling van eczeem worden lampen met een hoge UV-gehalte aangeraden. Zowel UVA als UVB lampen werken bij de behandeling van huidziekten, alleen UVB lampen worden over het algemeen vaker ingezet bij huidproblemen. Ons assortiment bevat twee zonnebanklampen met een hoog UVB gehalte. Dit betreft de Cleo Professional, met 2,4% UVB en de MaxLight High Intensive met een UVB gehalte van 2,8%.

Overweeg collageenlampen voor huidverbetering

Ook collageenlampen worden gebruikt om eczeem te behandelen. Door het stofje collageen, wat in deze lampen is verwerkt, wordt de huid steviger en verdwijnen onregelmatigheden. Hierdoor gaat de huid er beter en verzorgd uitzien. Wilt u meer weten over welke zonnebanklampen u kunt gebruiken bij de behandeling van eczeem? Neem gerust contact met ons op, wij geven u graag advies.