Close Menu

Zonnebanklampen Tegen Psoriasis

De zonnebank en psoriasis, is dit wel een juiste combinatie? Zeker wel, want niet voor elke huidaandoeningen hoef je de zonnebank te mijden. Het is zelfs zo dat een bezoek aan de zonnebank psoriasis kan verminderen. Let wel, niet elk type zonnebanklampen zijn geschikt tegen psoriasis. Raadpleeg uw huisarts of dermatoloog of het met uw situatie verstandig is om gebruik te maken van de zonnebank. Bekijk hier onder ons assortiment met zonnebanklampen tegen psoriasis:

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidziekte. De aandoening kenmerkt zich door rode samenvloeiende plekken die bedekt zijn met schubachtige schilfers. Deze plekken kunnen erg jeuken. Bij psoriasis zijn ontstekingen in de huid de oorzaak van de rode huidschilfers. De cyclus van de huidcellen raakt hierdoor verstoord, waardoor een ‘opstapeling’ van hoorncellen ontstaat. Bij psoriasis wordt de huid ongeveer zeven keer zo snel vervangen als bij de normale huid. Dit zorgt ervoor dat de huid gaat schilferen. De oorzaak van psoriasis is nog een raadsel, maar het immuunsysteem lijkt hier een rol te spelen. Het is geen besmettelijke ziekte, maar er kan wel sprake zijn van erfelijkheid. In Nederland lijden naar schatting zo’n 300.000 mensen aan deze aandoening.

Helpt de zonnebank bij psoriasis?

Het antwoord daarop is ja, mits de juiste zonnebank en zonnebanklampen voor psoriasis gebruikt worden. Onderzoek toont aan dat zonlicht een positief effect heeft op de psoriasishuid. Bij een aanzienlijk deel van de mensen vermindert de zonnebank psoriasis. Belangrijk om je bij een bezoek aan de zonnebank goed te laten informeren door een deskundige. Helaas zal ook bij een gedeelte van de mensen met psoriasis de zon of de zonnebank geen of het tegenover gestelde effect hebben. In tegenstelling tot verbetering leidt het bij deze mensen tot verergering van de huid. Neem contact op met uw huisarts of dermatoloog als u twijfelt of u met uw huidtype gebruik kunt maken van de zonnebank.

Met zonnebanklampen psoriasis behandelen

Zoals eerder genoemd zal een zonnebankbezoek met psoriasis niet voor iedereen een medisch hulpmiddel zijn. Indien u van uw huisarts of dermatoloog ‘toestemming’ heeft gekregen om gebruik te maken van de zonnebank, kunt u verbetering ervaren. Zo helpt de zonnebank de snelle celdeling, wat bij psoriasis het geval is, af te remmen. Ook heeft de zonnebank een positief effect op de ontstekingsfactor. Naast het vertragen van de huidcellen kan de zonnebank ook de jeuk wegnemen. Elke huid is anders en dus ervaart iedereen andere symptomen bij zonnebankgebruik. Bovenstaande verbeteringen zijn symptomen die voorkomen bij bezoek aan de zonnebank, dit is niet gegarandeerd het resultaat voor iedereen met psoriasis. Helaas kan het ook voorkomen dat de zonnebank uw psoriasis niet of nauwelijks beïnvloedt.

Wat zijn de bijwerkingen?

Bezoekt u de zonnebank met psoriasis? Dan is dit mogelijk niet geheel zonder bewerkingen. Zo kunt u na een bezoek aan de zonnebank last hebben van huidbeschadiging, verbranding van de huid of bruine vlekken op de huid. Ervaart u een van bovenstaande bijwerkingen of een ander mogelijke bijwerking, stop dan met de behandeling en raadpleeg een arts. Daarnaast kan het voorkomen dat de klachten van psoriasis tijdelijk erger worden dan voorheen. Een verklaring hiervoor kan zijn dat de hoeveelheid UVB gehalte, de zonnebanklamp tegen psoriasis die aangeraden wordt bij de behandeling, te veel is voor de huid. Indien dit het geval is, kunt u beter minderen of starten met een lagere UVB gehalte. Vraag een medisch expert om de hoeveelheid UVB gehalte voor u vast te stellen zodat u altijd de juiste behandeling ondergaat.

Thuis onder de zonnebank

Mocht de zonnebank een positief effect hebben op uw huid, dan is het misschien een idee om zelf een zonnebank voor psoriasis aan te schaffen. Mits u het geld en ruimte beschikbaar heeft natuurlijk. Het hebben van een eigen zonnebank in huis scheelt u namelijk regelmatig ritjes naar de zonnebank. En wat dacht u van tijd? Door een eigen zonnebank in huis te hebben hoeft u de deur niet meer uit en bepaalt u zelf wanneer u hiervan gebruik maakt. Daarnaast  is consistentie erg belangrijk bij de behandeling van psoriasis. Wanneer u een afspraak mist kan dat de remissie van psoriasis verminderen. Zorg dat u de thuisbehandelingen in overleg doet met uw dermatoloog. Thuis onder de zonnebank met psoriasis moeten goed in de gaten gehouden worden door medische professionals. Wij bieden een ruim assortiment zonnebanken en zonnehemels. Wilt u meer weten over het aanschaffen van een zonnebank of wilt u meer informatie over een specifieke zonnebank? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over de aanschaffing van een zonnebank.

Zonnebanklampen tegen psoriasis? Zon verstandig!

De adviezen over de duur van een zonnebank bezoek variëren per persoon en per huidtype. Wij raden u aan om één keer per week gebruik te maken van de zonnebank en niet langer dan 30 minuten. Tenzij uw arts of dermatoloog anders adviseert. Over het algemeen is het bekend dat overal waar het woord ‘te’ voor staat niet goed is. Dit geldt ook voor gebruik van de zonnebank met psoriasis. Als u te lang of te vaak gaat, is de kans groot dat uw klachten niet verbeteren. In het ergste geval zorgt dit er voor dat u uw huid beschadigt of de psoriasis juist verergert. U kunt samen met uw dermatoloog de duur en de dosis zonnebankgebruik afstemmen om tot een verantwoord zonschema te komen.

De juiste zonnebanklampen bij psoriasis

Heeft u al een zonnebank (of bent u geïnteresseerd in een zonnebank), maar weet u niet welke zonnebanklampen psoriasis het beste behandelen? Wij bieden een aantal lampen die geschikt zijn voor de behandeling van psoriasis. Belangrijk detail: gebruik voor de behandeling van psoriasis alleen UVB lampen. UVB is onderdeel van natuurlijk zonlicht en daarom een goed medisch hulpmiddel tegen huidziektes. Onze lampen beschikken over een gemiddeld UVB gehalte van 2%. De twee lampen met het hoogste UVB gehalte zijn de Cleo Professional (2,4%) en de MaxLight High Intensive (2,8%). Wilt u meer informatie over welke zonnebanklampen bij psoriasis u moet gebruiken? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag.