Close Menu
Blog

Acrylplaat Zonnebank

1 april 2020

Acrylplaat Zonnebank

Is de acrylplaat van uw zonnebank aan vervanging toe? Bij intensief gebruik van de zonnebank kan de glasplaat beschadigd raken. Krassen, doffe plekken of zelfs scheuren in het liggedeelte geven een armoedige en onhygiënische indruk. Tijdig de acrylplaat vervangen is daarom aan te raden. Gaat u een acrylplaat kopen? Controleer dan goed of deze geschikt is voor uw merk en type zonnebank.

 

Wat is een acrylplaat?

De acrylplaat is de kunststof plaat boven de zonnebanklampen, dat meteen het liggedeelte van de zonnebank vormt. Over het algemeen is het beter bekend onder de merknaam ‘Plexiglas’. Acrylplaat is 25x keer schokbestendiger dan normaal glas. Bovendien is de acrylplaat transparant en laat in tegenstelling tot normaal glas wél UV-straling door. In de meeste zonnebanken zit een glasplaat van 3 mm dik.

Beschadigingen zorgen voor slechte hygiëne

Bij schade aan de acrylplaat is het noodzaak dat deze vervangen wordt. Bacteriën kunnen zich namelijk in de krassen nestelen. Zelfs met een professionele zonnebankreiniger kan dit tot onhygiënische situaties leiden. Zeker wanneer u een zonnebank deelt met andere mensen is dit geen prettig idee. Voor de populairste modellen hebben wij een acrylplaat in voorraad. Elk type zonnebank heeft een acrylplaat op maat, controleer dus goed of de acrylplaat geschikt is voor uw merk en type zonnebank.

Stappenplan bij acrylplaat vervangen

Een acrylplaat vervangen is relatief eenvoudig. Bij de meeste zonnebanken heeft u alleen een kruiskopschroevendraaier nodig. Volg onderstaande stappen bij het vervangen van de acrylplaat:

  1. Stekker uit het stopcontact
  2. Schroef indien nodig de timerkap los
  3. Verwijder de rubbere acrylstrips aan de zijkanten
  4. Verwijder alle blokkerende plastic onderdelen
  5. Schuif de acrylplaat uit de zonnebank

Acrylplaat kopen voor zonnebank

Een standaard acrylplaat kopen voor een thuismodel zonnebank kan vanaf ongeveer 190 euro. Zit de juiste glasplaat niet in ons aanbod? Voor ouderde modellen kunnen wij een acrylplaat op maat laten maken. Neem in dat geval contact op met het onderstaande contactformulier.