Close Menu
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de levenduur van een zonnebanklamp?

De meeste zonnebanklampen hebben 500 branduren. Als lampen niet of weinig gebruikt worden gaan deze toch in kwaliteit achteruit. Het is verstandig de lampen na 10 jaar te vervangen ook al zijn de uren dan nog niet gehaald.

Is een zonnebank gevaarlijk?

Matig zonnebankgebruik heeft een positieve invloed op de menselijke gezondheid. De nieuwste wetenschappelijke rapporten tonen aan dat zonnen (in de echte zon of onder de zonnnebank) een belangrijke bron van vitamine D is. Vooral in de winter komen veel mensen vitamine D tekort. Steeds meer onderzoekers stellen dat het positieve van UV-licht meer bekend moet worden. Zonnebankmisbruik is ongezond en wel bekend bij het grote publiek. Voor meer info: Zonnen mag!

Wat betekent Philips Cleo by IsolDE?

Philips produceerd sinds begin 2009 geen zonnebanklampen meer. Fabrikant IsolDE heeft deze produktie overgenomen in samenwerking met Philips. De Cleo reeks met populaire types als Performance-S en Professional-S blijven leverbaar onder de nieuwe naam.

Welke verzendkosten rekenen jullie?

Vanaf € 89,50 is bezorgen altijd gratis. Het bezorgen van een pakket met zonnebanklampen tot € 89,50 kost € 15,00. Kleinere pakketten met bv starters en sunmobilelampen verzenden wij voor € 6,75. Onder rembours leveren kost € 9,95 extra. Pakketten zijn volledig verzekerd, ook tegen breuk.
Bestellingen voor 15:00 uur geplaatst (iDEAL, mister Cash of rembours) worden de volgende werkdag geleverd. In het weekend besteld, dan dinsdag geleverd. U kunt ook een gewenste afleverdag opgeven in het bestelmenu.

Waarom vermelden jullie geen UVB percentage bij de zonnebanklampen?

Het UVB percentage van een zonnebanklamp is een verhouding van UVB aan UVA. Hoe hoger het UVA des te lager het UVB percentage zal zijn, echter een lamp met een hoge UVA waarde bruint sneller. Om lampen eerlijk te vergelijken moet je de UVA waarde en de UVB waarde weten en niet het UVB percentage.

Moeten starters ook vervangen worden?

Een starter ontsteekt de zonnebanklamp. Als dit goed gebeurd heeft de lamp een lange levensduur. Als een zonnebanklamp kapot gaat gebeurt dit meestal door een versleten starter. Alleen een set nieuwe lampen met nieuwe starters krijgt een volledige garantie van 1 jaar.

Mogen er snelbruinlampen in mijn zonnehemel?

Een nieuwe set lampen mag van een ander merk / type zijn als deze lampen maar hetzelfde wattage en dezelfde lengte hebben. De meeste lampen hebben een universele maat van 100 watt / 176 cm. Een milde lamp van Philips mag dus vervangen worden door een sterke snelbruiner van Lighttech. U moet alleen de kuurtijden aanpassen. Een kuurschema wordt altijd meegeleverd.