Close Menu
Blog

Wanneer zonnebanklampen vervangen

9 mei 2018
Wanneer moet je zonnebanklampen vervangen?

Een van de vragen die wij het meest ontvangen is ‘Wanneer moet ik zonnebanklampen vervangen?’. Helaas is hier geen standaard antwoord op. Het ligt namelijk aan het soort, merk en type zonnebanklamp. Niet iedere lamp heeft namelijk dezelfde levensverwachting. Daarnaast ligt het er helemaal aan hoe frequent de zonnebanklampen gebruikt worden. Tot slot is ook het type zonnebank een belangrijke factor. Het gaat dan voornamelijk om de koeling en de starters van de zonnebank. In dit artikel geven we een aantal handvatten waarmee u kunt bepalen of uw zonnebanklampen al aan vervanging toe zijn.
 

Hoe lang gaan zonnebanklampen mee?

Dat zonnebanklampen in sterkte afnemen is bekend, maar hoe lang gaan zonnebanklampen mee? Gemiddeld hebben zonnebanklampen een levensduur van rond de 500 uur. Bij de iets duurdere en meer professionele zonnebanklampen  ligt de levensverwachting rond de 500 tot 800 uur. Binnen ons assortiment hebben wij enkele uitschieters met een levensverwachting tot 1000 uur. Bent u benieuwd hoelang uw zonnebanklampen meegaan en of u deze misschien al moet vervangen? Bekijk dan merk en type en zoek deze op in onze webshop (of Google). Op de meeste productpagina’s wordt de levensverwachting van de zonnebanklamp benoemd.

Wanneer zijn zonnebanklampen versleten?

Na verloop van tijd worden de resultaten gegarandeerd minder, maar hoe lang gaan zonnebanklampen mee? En wanneer zijn mijn zonnebanklampen dusdanig versleten dat ik deze moet vervangen? Op internet volgt men vaak de volgende vuistregel. 500 levensuren = 5 jaar gebruik. Wij zelf vinden deze vuistregel echt te grof. Ga voor uzelf  na hoeveel uur per maand u gebruik maakt van de zonnebank. Met dat getal kunt u verder zelf uitrekenen wanneer u zonnebanklampen moet vervangen.


NIEUWE ZONNEBANKLAMPEN KOPEN?

Body Quest biedt een gevarieerd assortiment zonnebanklampen voor ieder type zonner. 
Bekijk meer dan 50 snelbruinlampen, milde lampen en collageenlampen.

SNELBRUINLAMPEN   MILDE ZONNEBANKLAMPEN   HPA ZONNEBANKLAMPEN   COLLAGEENLAMPEN
 


Wanneer moet je zonnebanklampen vervangen?

Ga niet blind af op de beoogde levensverwachting van uw zonnebanklampen. Wij adviseren de zonnebanklampen te vervangen wanneer u merkbaar verschil ervaart in de resultaten. Wordt u minder bruin dan voorheen of moet u langer in de zonnebank verblijven voor het zelfde effect? Dat zijn signalen dat de UV sterkte van uw zonnebanklampen afneemt. Aarzel niet, dat is het juiste moment om uw lampen te vervangen. Het gebruiken van verouderde zonnebanklampen is namelijk niet effectief en kost daarbij onnodig veel stroom.

Welke lampen moet ik vervolgens kiezen?

Het is inmiddels duidelijk dat uw lampen aan vervanging toe zijn, maar welke zonnebanklampen moet ik kiezen? Wanneer u tevreden was met uw oude lampen, kunt u exact dezelfde bestellen. Noteer het merk, type, wattage en lengte voordat u de oude lampen weggooid. Heeft u zelf echt geen idee? Wij hebben voor ieder type zonnebankgebruiker een handige Top 3 gemaakt. Bekijk hier het overzicht met onze beste zonnebanklampen.

Hoe moet je zonnebanklampen vervangen?

Wanneer zonnebanklampen vervangen een onmogelijke klus lijkt, biedt ons stappenplan uitkomst. In de basis is ons stappenplan en instructievideo geschikt voor elk merk en type zonnebank en zonnehemel. Op die manier wordt het voor iedereen mogelijk om nieuwe zonnebanklampen te installeren. Benieuwd naar de stappen? Bekijk hier onze instructie voor het vervangen van zonnebanklampen.

Handige tip: Plak ergens een post-it op uw zonnebank met de vervangdatum van de zonnebanklampen.


ZONNEBANKLAMPEN LATEN TESTEN?

Body Quest kan uw huidige zonnebanklampen testen en bepaalt zo de sterkte van de UV-straling. 
Bent u benieuwd of uw lampen al aan toe zijn aan vervanging? Neem dan contact op. 

DIRECT EEN AFSPRAAK MAKEN


Twijfel? Laat uw lampen eerst testen

Weet u simpelweg niet wanneer uw lampen aan vervanging toe zijn? Dat kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u uw zonnebank tweedehands heeft gekocht. Bij Body Quest kunt u uw zonnebanklampen laten testen voordat u nieuwe besteld. Helaas kan dit alleen op locatie in Helmond.

Oude lampen weggooien? Denk om het milieu!

Wanneer zonnebanklampen vervangen worden, is het noodzaak om zorgvuldig met de oude lampen om te gaan. TL lampen bevatten namelijk giftige stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Het is daarom funest om de lampen kapot te slaan en bij het afval te doen. U kunt de lampen inleveren bij een inzamelpunt voor chemisch afval.