Close Menu
Blog

Zonnebanklampen Vervangen

1 april 2020
Zonnebanklampen vervangen

Zonnebanklampen Vervangen

Zonnebanklampen vervangen klinkt als een lastige klus, maar gelukkig biedt Body Quest handige instructies die het werk een stuk gemakkelijker maken. De meeste lampen hebben een levensduur van 500 branduren. Soms is het niet duidelijk dat uw lampen aan vervanging toe zijn. Twijfelt u of uw lampen al aan vervaning toe zijn? Lees dan hier meer over wanneer zonnebanklampen vervangen. Nog steeds onduidelijk? Laat uw zonnebanklampen dan gewoon testen bij Body Quest met behulp van een UV meter. Dit apparaat meet hoeveel UV uw lampen nog genereren. Als dit te weinig is, haalt u niet langer het optimale resultaat uit uw zonnebank. Dan is het beslist tijd om uw zonnebanklampen te vervangen. Maar hoe vervang je zonnebanklampen?

 

Instructievideo bij zonnebanklampen vervangen

Geen ervaring met zonnebanklampen vervangen? Body Quest heeft een instructievideo gemaakt ter verduidelijking.
In dit voorbeeld wordt een Sunmobile zonnehemel gebruikt.
Voor andere merken / modellen zijn de handelingen in grote lijnen het zelfde. 

 

1. Haal de stekker uit het stopcontact

Zonnebanklampen vervangen = altijd de stroom eraf. 

2. Klap de zonnebank open

Allereerst klapt u de zonnebank open, waarna u gemakkelijk de zichtbare kruiskopschroeven los kunt schroeven. Het is praktisch om dit met een schroefmachine te doen, omdat dit natuurlijk een stuk sneller gaat dan met een normale schroevendraaier. Mocht u hier geen ervaring mee hebben, adviseren wij dit toch met een schroevendraaier te doen. Wees verstandig en bewaar de losgemaakte schroeven in een soepkom. Zorg er wel voor dat de zonnebank stevig staat wanneer u de schroeven losdraait of laat de lamp door iemand vasthouden, zodat hij niet omvalt.

3. Haal het filterglas uit de kap

Nadat de schroeven zijn verwijderd, kunt u het filterglas uit de kap halen / schuiven en de zonnebanklampen vervangen. Deze lampen zitten vastgeklikt, dus houd hier rekening mee. Probeer ze er niet direct uit te trekken, maar duw het lampje eerst naar beneden alvorens ze te verwijderen. Als u te hardhandig te werk gaat, heeft u kans dat de zonnebanklampen breken of dat u de Sunmobile beschadigt. De lege lamp brengt u naar een afvalpunt voor chemisch afval.

4. De oude zonnebanklampen ververvangen

Haal de nieuwe zonnebanklampen voorzichtig uit de verpakking en plaats deze met een omgekeerde klikbeweging in de houder. De lamp klikt vast als deze goed in de houder is bevestigd. Zorg ervoor dat u de zonnebanklampen goed schoonmaakt voordat u de Sunmobile weer wilt gaan gebruiken. Dit doet u met het bijgeleverde doekje, dat isopropylalcohol bevat om al het vuil van de ampullen te verwijderen.

5. Plaats het filterglas terug

Hierna kunt u het filterglas weer terugplaatsen op de oude positie. Eventueel maakt u het filterglas ook nog even schoon. Bevestig het filterglas nu met de schroeven en schroevendraaier. Doe dit met beleid, het zou soepel moeten gaan. Wanneer u er zeker van bent dat alles juist bevestigd is kunt u zonnen. Let op! Ga in het geval van HPA lampen niet zonnen zonder filterglas. Door extreme hitte en UV-straling is de kans op serieuze verbranding groot.