Close Menu
Blog

Wat is de beste zonnebank

6 september 2018
De beste zonnebank of zonnehemel kopen bij Body Quest

De beste zonnebank voor een ander is niet per definitie de beste zonnebank voor u. Ten eerste heeft niet iedereen dezelfde wensen wanneer het gaan om het zonnen. Daarnaast hangt de beste keuze voor een zonnebank af van de ruimte en het budget dat u beschikbaar heeft. Daarom is ‘Welke zonnebank is het beste voor mijn situatie?’ misschien een betere vraag. In dit artikel geven wij vier keer een top 3 zonnebanken. 

Om erachter te komen wat voor u de beste zonnebank is, hebben wij onze aanbevelingen opgedeeld in vier categorieën: 

De beste zonnebank voor thuisgebruik

Houdt u van lekker bruin worden onder de zonnebank? En heeft u in uw huis genoeg ruimte over voor een eigen zonnebank? Dan is dat zeker een aanrader! Het voordeel van een zonnebank is dat u van twee kanten gebruind wordt wanneer u erin ligt. Zo bent u dubbel zo snel klaar dan wanneer de straling maar van één kant komt. De verschillende lampen die u in de zonnebank installeert, hebben ook invloed op de snelheid van het bruiningsproces. Wat ons betreft zijn dit de beste zonnebanken voor thuisgebruik:


Hapro Jade 12T zonnehemel

De Hapro Jade 12T is eigenlijk een zonnehemel, maar wel een absolute bestseller voor het thuisgebruik. Deze zonnehemel bevat 12 zonnebanklampen van 100W. Deze zonnehemel is dubbel kantelbaar en dit maakt hem ook geschikt voor kleine ruimtes. Voor 100 euro extra is deze ook leverbaar met een gezichtsbruiner. 


Beauty Sun Sundream C24 zonnebank

Met iets meer budget koopt u een echte zontunnel met 24 zonnebanklampen. 12 lampen aan boven- en onderkant. Wilt u thuis het gevoel van een professionele bruinsessie, dan is dit zonder twijfel de beste zonnebank voor u. De Beauty Sun Sundream is standaard uitgerust met 5 ventilatoren. Optioneel leverbaar met een gezichtsbruiner ) en bodycooler


Beauty Sun Cyrano C24 zonnebank

Dit is de beste zonnebank voor thuisgebruik onder de 3000 euro. Wanneer u meer kracht en luxe verlangt, beland u in het professionele segement. De Beauty Sun Cyrano C24 bevat 24 zonnebanklampen van 100W. Deze zonnebank is extra breed en robuust. Bevat standaard 8 ventilatoren en kan ook geleverd worden met een body cooler en gezichtsbruiner. 


- BEKIJK ALLE ZONNEBANKEN


 

Wat is de beste zonnehemel?

Wilt u zonnen onder de zonnebank, maar heeft u te weinig ruimte of budget voor een zonnebank? In dat geval kan een zonnehemel echt iets voor u zijn! De zonnehemel bruint uw lichaam van één kant, terwijl u op bed of op de bank ligt. Omdat een zonnehemel alleen straling van bovenaf geeft, is het belangrijk om na een tijdje te keren. Zonnehemels verschillen in gewicht, let daar dus op bij de aanschaf. Afhankelijk van of u de zonnehemel vaak wilt verplaatsen, kunt u ervoor kiezen om een lichte, dan wel zwaardere zonnehemel aan te schaffen. Wat ons betreft zijn dit de beste zonnehemels:


Hapro Jade 12T zonnehemel

Deze zonnehemel is wat ons betreft de absolute winnaar in het thuissegment. De Hapro Jade modellen zijn solide, duurzaam en mooi afgewerkt. U kunt deze zonnehemel zowel naar boven als naar onder kantelen. Dankzij de aanwezige Maxlight zonnebanklampen boekt dit model uitstekende bruiningsresultaten. Standaard geleverd met timer en strip reflector systeem, wat zorgt voor een nagenoeg perfecte lichtopbrengst.


Hapro Topaz 10V Zonnehemel

Dit model is verticaal kantelbaar en neemt zo nog geen vierkante meter in beslag. Deze Hapro Topaz zonnehemel bevat 10 Maxlight zonnebanklampen van 100W. Het is een basismodel, standaard voorzien van een timer en reflector. Helaas niet leverbaar met extra opties. Het zelfde type is ook leverbaar met 12 lampen. Bekijk de Hapro Topaz 12V


Beauty Sun Sundream 12 zonnehemel

De Sundream 12 is de beste zonnehemel op het gebied van prijs-kwaliteit-verhouding. Dit is een zonnehemel met 12 lampen voorzien van hoogglansreflectoren. Daardoor bent u zeker van goede bruiningsresultaten. Indien gewenst kan dit model geleverd worden met een gezichtsbruiner of body cooler
 


- BEKIJK ALLE ZONNEHEMELS


 

Beste inklapbare zonnebanken

Bent u van plan de zonnehemel tussen de zonsessies door op te bergen? In dat geval is een inklapbare zonnebank een uitkomst. Deze modellen zijn inklapbaar of opvouwbaar en nemen veel minder ruimte in beslag dan een gewone zonnehemel. Deze modellen gebruiken HPA lampen in plaats van TL zonnebanklampen. Mede daardoor zijn de onderstaande modellen goedkoper in de aanschaf. Bekijk hieronder de 3 beste inklapbare zonnehemels:


Hapro Innergize HP8550

Dit type zonnebank wordt eenvoudig boven het bed of stretcher geplaatst. Alle Hapro Innergize modellen maken gebruik van 2 HPA zonnebanklampen. Deze lampen combineren bruining en infrarood warmte. Wat zorgt voor een ontspannen zonsessie aan huis. In opgevouwen toestant is dit model makkelijk te verplaatsen. U kunt hem bijvoorbeeld opslaan in de schuur, garage of berging. 


Hapro Innergize HP8580

Het tweede model uit de Innergize productlijn is de Hapro Innergize HP8580. Werking en afmetingen zijn exact hetzelfde als het model hier boven. Voor 150 euro extra krijgt u een luxe 'pure white' afwerking, waar de Innirgize HP8550 een donkere taupe afwerking heeft. Daarnaast oogt het bedieningspaneel dankzij een klein digitaal beeldscherm moderner. 


Hapro Mobile Sun HP8540

Dit is zonder twijfel de beste zonnebank als het op compactheid aankomt. In opgevouwen toestant is de Hapro Mobile Sun niet groter dan een koffer. Opbergen gaat eenvoudig onder het bed. Deze zonnehemel bevat 3 HPA zonnebanklampen van 500W. Daarnaast wordt dit model standaard geleverd met afstandsmeter, timer, sessiegeheugen en 2 jaar garantie. 


- BEKIJK ALLE INKLAPBARE ZONNEBANKEN


 

Wat is de beste professionele zonnebank?

De onderstaande zonnebanken zijn van professionele kwaliteit en zullen niet misstaan in uw zonnestudio, sportschool of schoonheidssalon. Dat neemt niet weg dat onderstaande modellen ook best thuis gebruikt kunnen worden. Deze zonnebanken geven u de ultieme zonbeleving en zijn standaard uitgerust met sterke zonnebanklampen, timer en ventilatoren. Deze modellen zijn natuurlijk redelijk prijzig, maar bij intensief gebruik zeker de investering waard. Voor meer informatie raden wij de volgende pagina aan: Body Quest - Professionele zonnebank huren of kopen. Hieronder zijn de beste zonnebanken van een professionele kwaliteit: 


Hapro Onyx 26/5 C zonnebank

Als je het over het beste van het beste praat, bedoel je de Hapro Onyx 26/5 C. Dit model ken je van de professionele zonnestudio's. Deze zonnebank is futuristisch te noemen en bevat alles wat je je kan wensen. 26 Maaxlight zonnebanklampen van 100W, met een totaal vermogen van 2.82 kW. Standaard geleverd met gezichtsbruiner (400W), digitale timer, urenteller en lichaamskoeler. 


Hapro Topaz 24/1 C zonnebank

De Hapro Topaz lijn is iets compacter en minder uitgebreid dan de Onyx modellen. Neemt niet weg dat deze zonnebank uitstekende resultaten levert. Deze zonnebank is uitgerust met 20 Maxlight zonnebanklampen van 100W, voorzien van reflectorplaten voor een optimale zonopbrengst. Leuk detail zijn de speakers voor MP3 of CD aansluiting. 


Hapro Jade 24C LC Zonnebank

De Hapro Jade levert met 2.83 kW nét iets meer vermogen dan de Hapro Onyx 26/5. Deze zonnebank bevat in totaal 24 Maxligt zonnebanklampen, waarvan 6 stuks met geintegreerde gezichtsbruiner. Standaard geleverd met timer en Strip reflector system. Indien gewenst kunnen we een extra lichaamskoeler installeren ter waarde van 121 euro. 


- BEKIJK ALLE ZONNEBANKEN -


 

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop?

De aankoop van een zonnebank of zonnehemel is een serieuze investering. Wees er daarom zeker van dat u de beste zonnebank voor uw gebruik, budget en ruimte kiest. Maar waar moet u dan op letten bij de aankoop? Bepaal eerst of de zonnebank een vaste plaats krijgt of dat u hem elders wilt opbergen. In dat geval is het verstandig om een inklapbaar type te kiezen. Controleer bij een vaste plaats goed de beschikbare ruimte. Wij vermelden bij de meeste zonnebanken de exacte afmetingen. Mocht u hier specifieke vragen over de afmetingen hebben, neem dan contact op. 

Het aantal lampen en het type lamp bepaalt de bruiningsresultaten. Zo kunt u kiezen tussen snelbruinlampen, milde zonnebanklampen en HPA zonnebanklampen. Over het algemeen geldt dat de zonnebank met de meeste lampen de beste resulaten biedt. De zonopbrengst kan daarbij overigens nog positief beinvloed worden met reflectoren, die meer UV op uw lichaam richten. Wij raden aan om direct te starten met het type lamp dat aansluit op uw zonnebankgebruik. Het later vervangen van zonnebanklampen kost namelijk onnodig veel geld. 

Zonnebank kopen bij Body Quest

Onze zonnebanken en zonnehemels worden gratis bezorgd door heel Nederland en België. Het bestelde product wordt binnen een week geleverd. U kunt bij ons ook terecht voor zonnebanklampen en onderdelen voor de zonnebank. Weet u nog niet zeker wat de beste zonnebank voor uw gebruik of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op.