Close Menu
Blog

Zonnebanklampen En Rimpels

3 april 2018
Rimpels door de zonnebank?

Er bestaan veel fabeltjes over de zonnebank en rimpels. Sommige mensen menen dat het gebruik van de zonnebank zorgt voor een jonge gezonde huid. Anderen zijn van mening dat de zonnebank de huid uitdroogt en rimpelvorming juist versnelt. In dit artikel vertellen wij u over de gevolgen die de zonnebank op uw huid heeft. Daarbij scheiden wij feit en fabel zodat u weloverwogen gebruik kan maken van de zonnebank.

De huid beschermt tegen UV straling

Ons lichaam beschermt zichzelf tegen invloeden van buitenaf. Bij een te grote blootstelling aan UV straling verandert de huid. Allereerst wordt het pigment in de huid geactiveerd wat zorgt voor een donkere gloed. Daarnaast wordt de huid na verloop van tijd dikker en stugger. Dit heeft als doel om minder UV straling door te laten. Bij intensief gebruik heeft dit rimpels en een leerachtige huid als gevolg. Dit zie je voornamelijk bij oudere mensen. Wilt u zonnen zonder gezondheidsrisico’s? Bekijk dan eerst ons zonnebank kuurschema.

Krijg je rimpels van zonnebanklampen?

Zonnebanklampen genereren grotendeels uv-A straling. In sommige gevallen gecombineerd met een lagere dosis uv-B straling. Van uv-A straling uit zonnebanklampen is bekend dat het elastine in de huid afbreekt. Dit zijn de elastische vezels die de huid flexibel en jong houden. Je kan dus conclusderen dat het regelmatig bezoeken van de zonnebank rimpels oplevert. Dit zie je duidelijk bij mensen die verslaafd zijn aan de zonnebank (tanorexia). Vaak hebben deze mensen al relatief jong last van rimpelvorming.


 
COLLAGEENLAMPEN VOOR JONGE HUID
Collageenlampen stimuleren de aanmaak van elastine en collageen, wat zorgt voor een jonge huid.
Vervang eenvoudig uw reguliere zonnebanklampen door collageenlampen
 
 
 

Collegeenlampen in plaats van zonnebanklampen

Veel mensen vragen zich af of zonnebanklampen helpen tegen rimpels. Daar kunnen we kort over zijn: Nee, zonnebanklampen helpen niet tegen rimpelvorming. Wel wekt een bruine huid een gezonde indruk. Daarnaast maskeert de bruine gloed wel andere oneffenheden op de huid. Collageenlampen hebben echter wel een positief effect op uw huid. Collageenlampen stimuleren namelijk de aanmaak van elastine en collageen. Het gevolg hiervan is een strakke en stivige huid. 

‘Gezond’ kleurtje door de zonnebank

De meeste mensen gebruiken de zonnebank met het doel om lekker bruin te worden. Een bruine huid wordt in Europa veelal geassocieerd met schoonheid, welvaart en gezondheid. Daar tegenover staat dat zieke mensen vaak een bleek gezicht hebben. Een bruine huid wekt daardoor bij veel mensen een gezonde indruk, al is dit niet altijd juist. Dieper in de huid kan de zonnebank namelijk schade aanrichten. Dit is niet alijd direct zichtbaar. Let op: met collageenlampen wordt u dus niet bruin. 

Krijg je rimpels van de zonnebank?

Beperk rimpels met een hydraterende creme

Het is algemeen bekend dat de zonnebank uw huid behoorlijk kan uitdrogen. Een veel gebruikte vergelijking is het bakken van bacon in een pan. Door de hitte krimpt en verkronkeld de huid. U kunt rimpels door de zonnebank beperken door u huid te hydrateren. Smeer voor het gebruik van de zonnebank uzelf in met een beschermende lotion. Na het gebruik van de zonnebank kunt u kiezen voor een hydraterende creme. Eventueel kiest u op het gezicht voor een doeltreffende antirimpelcreme.

Zon verstandig en beperk rimpelvorming

Frequent gebruik van sterke zonnebanklampen kan rimpelvorming aanzienlijk versnellen. De gevolgen van uitdroging en UV straling moet u niet onderschatten. Geen zin in rimpels? Beperk het gebruik van de zonnebank dan tot maximaal 1x in de 4 weken.