Close Menu
Blog

Verschil Zonnebanklampen en Collageenlampen

20 april 2018
Huid verbeteren met collageenlampen

Zonnebanklampen en collageenlampen lijken op het eerste gezicht op elkaar. Beiden hebben dezelfde vorm en passen in dezelfde zonnebank of zonnehemel. Toch zit er een behoorlijk verschil tussen de werking van deze twee lampen.

Hoe werken zonnebanklampen?

Licht uit zonnebanklampen heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als licht dat wij ontvangen van de zon.  Natuurlijk Zonlicht bestaat uit Infraroodlicht (warmte), zichtbaar licht en ultravioletlicht. Het ultravioletlicht wordt onderverdeeld in UV-A, UV-B en UV-C. Zonnebanklampen produceren UV-A en UV-B licht, die de huid een bruine gloed geven. UV-C wordt niet nagebootst. In de natuur wordt het UV-C licht namelijk weggefilterd dankzij de ozonlaag. Licht uit zonnebanklampen heeft een fel witte gloed en kan behoorlijk warm worden. Een bezoek aan de zonnebank doet denken aan een warme stranddag.

Waarvoor gebruikt men zonnebanklampen?

95% van de mensen gebruikt de zonnebank om een bruine huid te krijgen. Het komt ook voor dat de zonnebank gebruikt wordt in verband met medische aandoeningen. Bekende gevallen zijn heftige acne en psoriasis. Van een bezoek aan de zonnebank ervaart u vrijwel direct zichtbaar resultaat.


NIEUWE LAMPEN KOPEN?

Body Quest biedt een gevarieerd assortiment zonnebanklampen voor ieder type zonner. 
Bekijk meer dan 50 snelbruinlampen, milde lampen en collageenlampen.

COLLAGEENLAMPEN   SNELBRUINLAMPEN   MILDE ZONNEBANKLAMPEN   HPA ZONNEBANKLAMPEN
 


Hoe werken collageenlampen?

Licht wordt in de wetenschap verdeeld in bandbreedtes. Collageenlicht bevindt zich rond de frequentie van 633 nanometer. Rond deze bandbreedte dringt het licht tot wel 5 milimeter diep door in de huid. Diep in de huid stimuleren de collageenlampen de aanmaak van collageen en elastine. Reguliere collageenlampen produceren geen UV-licht, waardoor u NIET bruin wordt. Collageenlampen hebben een roze gloed en worden aangenaam warm. Een bezoek aan de collageenbank doet denken aan een aangename zomerdag.

Voordelen van collageenlampen

Collageenlampen worden met name gebruikt als cosmetische behandeling. De aanmaak van collageen en elastine heeft namelijk een positief effect op de structuur van de huid. Collageen zorgt voor een volle en jonge huid. Terwijl elastine zorgt voor een flexibele en weerbare huid. Een collageenkuur kan rimpelvorming aanzienlijk verminderen. Daarnaast bevordert het de doorbloeding in de huid wat zorgt voor een gezonde en frisse look. Na een bezoek aan de collageenbank ervaart u niet direct resultaat. Voor optimaal resultaat raden wij een minimale kuur van 20 sessies aan. U kunt daarbij ongeveer 2 of 3 keer per week gebruik maken van de collageenbank.

Verschil tussen zonnebank en collageenbank

Het enige verschil tussen de zonnebank en een collageenbank zijn de lampen die duidelijk een andere werking hebben. Technisch gezien kunt u van iedere reguliere zonnebank een collageenbank maken. Dit doet u door simpelweg de zonnebanklampen te vervangen door collageenlampen. Het is overigens ook mogelijk om beide lampen te combineren in uw zonnebank. Bijvoorbeeld 6 om 6 bij een twaalflamps zonnebank.

CollaSun zonnebanklampen : Collageen én bruin

Overweegt u om zonnebanklampen met collageenlampen te combineren? Bekijk dan eens onze CollaSun lampen. CollaSun combineert bruining, Vitamine D en collageen in 1 lamp. Bestel eenvoudig in onze webshop of neem contact op voor advies op maat.