Close Menu
Blog

Met tattoo onder de zonnebank?

6 februari 2018
Met tattoo onder de zonnebank?

U wilt met een (nieuwe) tattoo onder de zonnebank. Kan uw tattoo hier eigenlijk wel tegen? Over het algemeen gaan tattoo’s en UV-straling uit zonnebanklampen niet zo goed samen. Betekent dit dat u de zon voortaan beter kunt vermijden? Nee, dat in geen geval. Zonnen is door de aanmaak van vitamine D ontzettend goed voor de gezondheid en verbetert spierkracht en weerstand. Gelukkig zijn er ook met tattoo genoeg mogelijkheden om van de positieve werking van de zon te profiteren. Verstandig zonnen begint altijd met het controleren van uw huidtype en kuurschema. Daarnaast hebben wij een aantal handige tips en adviezen rondom zonnebankgebruik met een tattoo.
 

Zo bescherm je je tattoeage

✓  Laat tattoo voldoende herstellen
✓  Beperk natuurlijke zon
✓  Bescherm uw huid
✓  Pas op met snelbruinlampen
✓  Voorkom verbranding

MEER INFORMATIE OVER BESCHERMING

 

Kan ik met mijn tattoo in de zon?

Wanneer u net een nieuwe tattoo hebt laten zetten, is het niet verstandig om gelijk de zon op te zoeken. Net als een wond moet u uw tattoo de tijd geven om te herstellen. Bedek uw tatoeage voor de komende vier weken daarom goed wanneer het buiten zonnig is en vermijd zonnebankgebruik de komende maanden. Wanneer contact met zonlicht onvermijdelijk is, is het raadzaam om uw tatoeage goed in te smeren met zonnebrandcrème, het liefst met factor 30 of hoger. 

 


BESCHERMENDE ZONNEBANKCREME

Deze UniqueSun zonnebankcreme berschermt u en uw tattoo tijdens het zonnen. De creme zorgt voor een mooie bruine gloed, hydratatie en bevat Vitamine E. Wees zuinig op uw lichaam en zon verstandig. 

BESTEL VOOR SLECHTS €9,95


 

Met een nieuwe tattoo onder de zonnebank

Na vier weken heeft de tattoo zich in zekere mate hersteld, ook al duurt het totale proces meestal ongeveer twee maanden. Het is niet verstandig om voor die tijd gebruik te maken van de zonnebank. Na twee maanden kunt u weer volop zonnen. Toch moet u uw tattoo wel goed blijven verzorgen. Het blijft verstandig om met warm, zonnig weer uw tattoo goed in te smeren. Ook kan het zijn dat uw tatoeëerder een bepaalde zalf of crème heeft aangeraden.

Tatoeage beschermen tegen verkleuring

Na verloop van tijd slijten tatoeages, maar dit komt niet direct door een teveel aan zonlicht. Ultraviolette straling uit zonnebanklampen heeft geen schadelijk effect op de kleuren of de kwaliteit van uw tattoo. Wel kan een combinatie van bepaalde kleuren en zonlicht een allergische reactie veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt voorkomen. Smeer uw tatoeage voordat u onder de zonnebank gaat goed in met sunblock. Koop een speciale tattoo stick met een sun protection factor van 50. Hiermee biedt u uw tatoeage maximale bescherming tegen UV-straling. Let daarbij op dat u een zonnebank gebruikt met milde zonnebanklampen

Voorkom dat de huid rondom uw tattoo verbrand

De huid onder en rondom uw tatoeage is kort na het zetten erg gevoelig. Daarom is het niet verstandig om in de zon te liggen bakken. Als uw huid verbrandt, kan dit erg pijnlijk zijn. Bovendien kan de kwaliteit van uw tattoo na meermaals verbranden achteruit gaan. Voorkom daarom dat u te lang in de zon of onder de zonnebank blijft liggen! Is uw tattoo per ongeluk toch verbrand? Neem dan contact op met uw tatoeëerder of huisarts.

 

In de zon met een tattoo, Doe het veilig!

 

Wat als het toch misgaat?

Bent u net onder de zonnebank geweest en begint de huid rondom uw tatoeage te branden of pijnlijk aan te voelen? Als uw tatoeage pijn begint te doen, is dit nooit een goed teken. Daarom is het raadzaam contact op te nemen met uw huisarts of uw tatoeëerder als er zich extreme roodheid, zwelling of bloeding voordoet. Ook als uw tattoo toch van kleur begint te veranderen, kunt u het best contact opnemen met een deskundige. Vaak kan de tatoeëerder uw tattoo nog steeds bijkleuren.

Tatoeages en zonnebankgebruik

De adviezen omtrent zonnebankgebruik na het zetten van een tattoo lopen sterk uiteen. Kunt u na vier weken alweer onder de zonnebank of moet u twee maanden wachten? Het is altijd raadzaam het advies van uw huisarts op te volgen. Bij twijfel is het altijd verstandig nog even te wachten met zonnen. Pijn is bovendien een goede indicator. Als uw tatoeage pijn begint te doen, kunt u de zon beter nog even vermijden. Denk er ook over na onder wat voor soort zonnebank u gaat en hoe lang. Ga nooit gelijk 30 minuten onder de zonnebank, maar bouw het stapsgewijs op. Wilt u meer informatie over zonnen met een tatoeage? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag.


ONDUIDELIJKHEDEN?
 
Zit u nog steeds met vraagstukken betreft uw zonnebank, lichaam en gezondheid? 
Neem dan contact op met onze klantenservice voor advies op maat.